Nieuws

Corona

Vanwege Corona coach / train ik vooralsnog uitsluitend individueel. Een individueel traject kan elk gewenst moment starten. Voor coaching, training Ik Leer Leren of workshops kunnen we terecht bij Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld in Houten. Online via Teams is ook een mogelijkheid.

Nieuwe workshops bij Ik Leer Leren

De workshop Plannen en Uitvoeren

Ligt het probleem alleen bij het plannen en daadwerkelijk uitvoeren van huiswerk, is de workshop Plannen en Uitvoeren een goed alternatief. In 2 bijeenkomsten van 1 a 1,5 uur worden jongeren zich bewust van hun eigen houding, van hun planning én van de uitvoering hiervan. Hierdoor krijgen ze weer meer grip op hun eigen schoolleven.

2 bijeenkomsten van 1,5 uur inclusief werkmateriaal € 85

De workshop Motivatie verhogen

Veel mensen denken dat leerlingen en vooral jongeren weinig of niet gemotiveerd zijn voor hun huiswerk. Niets is minder waar. Motivatie zit vaak verborgen en jongeren staan meestal niet te springen om zelf op zoek te gaan. Waar begin je? En een opmerking als “dan maak je maar zin” is niet helpend. Voor motivatie zijn 3 dingen heel belangrijk, autonomie, gevoel van competentie en verbondenheid met anderen en de omgeving. In deze 2 bijeenkomsten gaat de jongere aan de slag met inzicht verkrijgen in motivatie, hoe ermee om te leren gaan en vooral hoe je motivatie verhoogt en het nemen van besluiten om resultaten te behalen.

2 bijeenkomsten van 1,5 uur inclusief werkmateriaal € 85

De workshop Toets- en examenvoorbereiding

Deze workshop is bedoeld om leerlingen inzicht te geven in het proces van alles wat te maken heeft met toetsen en examens. Het gaat daarbij over de verschillende onderdelen zoals:

  • inhoud van de lesstof
  • hoe de leerling erachter kan komen hoe hij de lesstof daadwerkelijk kan leren
  • kennen van de sterke en zwakke punten qua leren en vakgebieden
  • bewust worden van manieren van leren die resultaat geven
  • gebruik maken van planningen
  • evalueren van de resultaten en hiervan leren
  • omgaan met stress en spanning

2 bijeenkomsten van 1,5 uur inclusief werkmateriaal € 85

Agenda

Blog

Nieuwsbrieven