Opvoedcoaching

Voor opvoedvragen gericht op jonge kinderen tot en met 7 jaar

Denk je weleens: ik krijg er een punthoofd van?

Wat als opvoeden tegenvalt en je opvoedingsstijl erg lijkt op omkopen, dreigen met als-dan of chanteren?

Zo nu en dan valt het niet mee om je jonge kind op te voeden. Je piekert erover, misschien schaam jij je zelfs als je peuter zich weer eens in de supermarkt op de grond stort en gaat gillen. De eerste acties zijn vaak gericht op -met het schaamrood op je kaken- hoe krijg ik mijn kind nu stil? En hoe krijg ik mijn kind rustig de winkel uit, het liefst met de boodschappen afgerekend en al?

De priemende blikken van anderen helpen ook niet mee en de goedbedoelde adviezen van familie, vooral van de oudere generatie (vroeger deden we dat zo….) werken ook niet altijd. En zo zijn er nog meer situaties waarin jij met je handen in het haar kan zitten, bijvoorbeeld:

  • Je kind niet wil eten en/of slapen
  • Je kind bijt
  • Je kind heel boos kan worden
  • Je kind veel huilt
  • Je kind aan het drammen is
  • Er zijn er nog veel meer te noemen

Wil je het gedrag van je kind begrijpen en leren wat je moet doen om dit gedrag te stoppen? Weten wanneer je de teugels laat vieren en weten wanneer je voet bij stuk houdt? Hoe zou het voor je zijn als er rust in huis is en je kunt genieten van je kind? Hoe zou het zijn als je bij anderen op visite bent en je echt welkom bent in plaats van dat ze je de deur uitkijken?

Ik kan je helpen op twee manieren:

  • Dat kan in coaching sessies, waarbij we samen gaan onderzoeken wat bij jou past zodat je om kan gaan met lastige opvoedsituaties.
  • Ook kan ik door middel van video coaching begeleiden. Ik kom korte video opnames bij je thuis maken. Aan de hand van deze video opnames kijken we samen terug naar deze beelden, waarbij ik je inzicht geef in welk gedrag je kind laat zien en vooral de boodschap achter dit gedrag. En wat jij kunt doen om je kind specifieke vaardigheden te leren zodat het negatieve gedrag ombuigt naar positief gedrag.

Als je met mij gaat samenwerken zijn lastige opvoedsituaties verleden tijd voor jou, jij hebt de grip op je kind weer terug en je weet wat je kunt doen. De rust is terug in huis en je kunt ontspannen en genieten.

Voor € 210,– hebben wij 3 sessies waarin we werken aan jouw opvoedvragen. (duur 1 sessie 50-60 minuten)

Bij video coaching kom ik 3 keer een korte opvoedsituatie filmen (max. 30 minuten). Na elke keer filmen maken we een afspraak voor een sessie. (duur 1 sessie 50-60 minuten)

Voor € 305,– kom ik dus 3 x bij je filmen en spreken we 3 x een sessie af.

Neem contact met mij op en we kunnen snel aan de slag. Je kunt ook het tarievenoverzicht bekijken of het aanmeldformulier invullen.